Låna utan UC

Ibland blandar folk ihop saker och ting och det gäller i alla högsta grad när man talar om lån utan UC. Många som har betalningsanmärkningar söker efter ett lån där långivaren inte tar en kreditupplysning. Anledningen till det är att de tror att de annars inte skulle bli beviljade ett internetlån på grund av betalningsanmärkningarna. Inget kan vara mer fel. Om du har betalningsanmärkningar ska du inte i första hand leta efter ett lån utan UC för sådana lån är extremt ovanliga. Det du ska söka efter är ett lån som tillåter betalningsanmärkningar. Sådana internetlån finns det gott om här på internetlan.se.

En fullständig lista på vilka långivare som inte använder sig utav UC hittar du på Smslånen.se/Utan-UC.

Betalningsanmärkningar ok trots UC

I stort sett alla långivare tar en kreditupplysning innan de beviljar ett internetlån, men det har egentligen ingen större betydelse eftersom det finns många långivare som inte bryr sig så mycket om ifall du har en betalningsanmärkning eller inte. De tittar istället på hur din ekonomi ser ut i dag och inte hur den såg ut igår. Däremot brukar långivarna inte bevilja lån om du skulder hos kronofogden, det är då det kan vara bra att försöka hitta ett lån utan UC.

Låna utan UC

Problemet med att hitta ett lån utan UC är att det knappt finns några långivare som inte tar en UC, men du kanske trots det har sett att det finns flera sajter som listar en massa långivare som de påstår har lån utan UC. Faktum är att de har blandat ihop äpplen med päron och de lån som listas där är egentligen lån som du kan ta trots betalningsanmärkning. Dessa långivare tar nämligen alltid en UC. Nu är det nog inte så att dessa sajter egentligen tror att lån med betalningsanmärkning och lån utan UC är samma sak, utan de väljer helt enkelt att beskriva lånen som lån utan UC för att de vet att folk har blandat ihop det här.

Varför lån utan UC?

Den största anledningen till att folk vill hitta ett lån utan UC är att de har betalningsanmärkningar och/eller skulder hos kronofogden. Som sagt, om du bara har betalningsanmärkningar behöver du inget lån utan UC, men om du har skulder hos kronofogden kan du behöva det. Det är emellertid inte helt omöjligt att en långivare som tar en kreditupplysning kan godkänna en liten skuld hos kronofogden, men det är ovanligt.

En annan anledning till att folk letar efter ett lån utan UC är att man har en extremt låg inkomst eller ingen inkomst alls, men tänk på att du sällan behöver tjäna speciellt mycket för att få ett internetlån. Du kan till och med få låna även om du bara lever på A-kassa, studiemedel eller om du hade en inkomst när du senast deklarerade. I sådana fall behöver du inte heller ett lån utan UC.

Comments are closed