Undvika lån

Det finns tillfällen i livet då man måste låna pengar. Det kan handla om att man ska köpa en villa eller en riktigt bra bil, för då har man oftast inget annat val än att ta ett lån. Däremot finns det många gånger då folk tar lån för att köpa alla möjliga saker, såsom hobbyprylar, en ny dator, en resa och så vidare.  Det är egentligen inte speciellt bra.

Om du lånar pengar till allt du köper blir allt så mycket dyrare eftersom du då i praktiken betalar ränta på alla dina inköp. Visst kan det vara nödvändigt att ta ett lån någon gång ibland, men helst bör du undvika lån så långt så möjligt om du inte vill betala onödigt mycket för det du köper. Därför ska du här på internetlan.se få några tips på hur du kan göra för att undvika lån.

Ha tålamod och spara på ett sparkonto

Tålamod kanske är det viktigaste av allt. Istället för att köpa det du vill ha på en gång är det bättre att vänta tills du kan betala för det du ska köpa med egna pengar. Då kan du placera dina sparpengar på ett sparkonto som ger en bra ränta, och på så sätt ränta istället för att betala ränta. Om du har tålamod och lägger undan pengar på ett sparkonto kan du faktiskt köpa betydligt fler prylar än om du lånar till allt.

Skaffa extra inkomstkällor

Det kanske låter enklare sagt än gjort, men idag finns det ganska många sätt att tjäna extrapengar på nätet. Om du har en blogg kan du dra in pengar via reklam, du kan svara på marknadsundersökningar och få betalt för det, du kanske kan arbeta några timmar som telefonförsäljare hemifrån på kvällarna och så vidare. På så sätt kan du undvika lån i framtiden.

Dra ner på dina utgifter

Det enklaste sättet att få en bättre ekonomi så att du kan undvika lån är att dra ner på dina utgifter. Det kanske inte låter så enkelt, men det är det. Gör så här:

  • Skippa dina tidningsprenumerationer. Läs nyheterna på nätet istället och låna hem tidskrifter från biblioteket, det är gratis.
  • Ät matlåda på jobbet och ta med dig mellanmål. Om du skippar dagens lunch och inte köper en massa onyttigt på rasterna sparar du mycket pengar.
  • Lämna bilen hemma. Om du åker kommunalt till jobbet istället för att köra bil kan du spara tusentals kronor per år.
  • Skippa allt onödigt när du handlar. Skippa kvällstidningen (finns på nätet), snacks, godis och glass varje gång du handlar så kommer dina kvitton förmodligen att bli mycket kortare.
  • Dra ner på krogbesöken. Det är extremt dyrt att slå runt på stan och äta på fina restauranger. Om du bara skippar en eller två utekvällar i månaden sparar du mycket pengar.

Comments are closed