Betalningsanmärkningar

Om du har betalningsanmärkningar blir det mycket svårt för dig att få ett hyreskontrakt, teckna ett abonnemang, få en anställning där man hanterar pengar och att ta ett lån. Det är därför du så långt som möjligt bör försöka undvika betalningsanmärkningar, vilket i praktiken innebär att du bör betala dina skulder innan de hamnar hos kronofogden. Observera att det bara är när en skuld hamnat hos kronofogden som du får betalningsanmärkningar och inte när skulden hamnar hos inkasso som många tror. En betalningsanmärkning finns normalt kvar i UC:s register i 3 år för privatpersoner och i 5 år för företag, och även om du betalar för din skuld innan den här tiden försvinner inte betalningsanmärkningen.

Lån med betalningsanmärkningar

Det finns emellertid lösningar för dig som har betalningsanmärkningar. Du kan ibland få skriva ett hyreskontrakt om du har en borgenär och teckna ett abonnemang om du betalar för hela abonnemangsperioden på en gång, men det är inte alla som kan få en borgenär eller som har råd att betala för en hel abonnemangsperiod på en gång. Däremot kan du faktiskt ta ett lån med betalningsanmärkningar hos många långivare, men betalningsanmärkningarna får inte vara för nya och inte för många. Om du vill ta ett internetlån får du normalt inte ha fler än 6 betalningsanmärkningar och du får inte ha dragit på dig en ny anmärkning under det senaste halvåret. Det finns emellertid långivare som är mer restriktiva än så.

Om du vill ta ett internetlån trots att du har betalningsanmärkningar så hittar du flera sådana lån här på internetlan.se.

Comments are closed