Låna pengar utan säkerhet

Om du vill låna pengar utan säkerhet finns det flera olika sorters lån att välja på. De vanligaste lånen utan säkerhet är privatlån, smslån och billån utan säkerhet. Men innan vi på internetlan.se tittar närmare på dessa lån ska vi först förklara vad ett lån utan säkerhet egentligen är för något.

Om lån utan säkerhet

Ett lån utan säkerhet kräver, som namnet anger, ingen säkerhet. Det här innebär att det du köper för lånet inte är bankens säkerhet. Det finns många som tror att man använder något som man redan äger som säkerhet när man ska ta ett lån med säkerhet, men så är det nästan aldrig. Om du till exempel köper en bostad är det bostaden som är bankens säkerhet och om du köper en bil är det bilen som är säkerheten. Det här gör att kraven på det du köper är ganska så höga och att banken alltid vill veta vad du ska köpa för pengarna, så är det inte om du tar ett lån utan säkerhet.

Om du tar ett lån utan säkerhet bryr långivaren sig inte om vad du använder lånet till och du får således köpa precis vad du vill för pengarna och behöver inte sälja prylarna om du mot förmodan inte skulle ha råd att betala tillbaka på lånet. Då hamnar din skuld hos inkasso istället.

Olika lån utan säkerhet

Privatlånet är det vanligaste lånet utan säkerhet. Ett privatlån vänder sig till privatpersoner, används för konsumtion och brukar vara på 10 000 – 350 000 kr och ha en uppläggningstid på 1 – 12 år. Ett privatlån tar du om du vill köpa hobbyprylar, inredning, möbler, vitvaror, hemelektronik, resor och likande.

Ett smslån är också ett lån utan säkerhet som vänder sig till privatpersoner. Det som skiljer smslån från ett vanligt privatlån är att det betalas ut snabbare, är mindre, har en kortare återbetalningstid och har lägre lånekrav.

Ett billån utan säkerhet tar man när man ska köpa bil av en privatperson och/eller en äldre bil eftersom långivaren inte har några krav när det gäller bilens ålder och vem du köper bilen av. Dessutom får du låna till hela bilens värde till skillnad från ett billån med säkerhet då du bara får låna upp till 80 % av bilens värde.

Comments are closed