Vanliga frågor

Vad är ett internetlån?

Ett internetlån är ett lån man ansöker om på nätet utan att man behöver uppsöka en bank, men oftast syftar man på ett snabbt litet lån med en kort avbetalningstid, alltså på det som även kallas för smslån.

Hur snabbt får jag mitt internetlån?

Ett internetlån sitter på ditt bankkonto inom någon timme om du ansöker på dagen en vardag och nästkommande bankdag om du ansöker på kvällen eller helgen. Om du har samma bank som långivaren kan du emellertid få ditt internetlån direkt, det vill säga inom en kvart, det gäller även på helger och kvällar.

Hur lång tid tar det tills jag får svar på min låneansökan?

Du får normalt svar direkt på skärmen.

Jag har betalningsanmärkningar, får jag låna ändå?

Ja, det finns faktiskt flera långivare som kan bevilja internetlån trots betalningsanmärkningar, sådana långivare hittar du till exempel här på internetlan.se.

Jag är 18 år, har jag möjlighet att få ett internetlån?

Absolut, de flesta långivare har en 18-årsgräns.

Jag har ingen fast anställning, är det omöjligt att låna då?

Nej, det är få långivare av internetlån som kräver en fast anställning. Det räcker oftast med att man har någon form av inkomst, till exempel inkomst från extrajobb, A-kassa eller pension. Ibland kan du till och med låna när du lever på studiemedel.

Hur mycket får jag låna?

Den minsta lånesumman brukar vara på 500 kr och den största på 15 000 kr, men det finns faktiskt internerlån på bara 50 kr.

Hur länge får jag låna?

14 – 90 dagar är den normala uppläggningstiden, men det finns långivare som har en lånetid från en enda dag och upp till 30 eller 90 dagar. Hur länge du får låna beror på internetlånets storlek, långivaren och dina egna önskemål.

Vad innebär egentligen ett gratis internetlån?

Ett gratis internetlån är verkligen helt gratis, det har ingen ränta och inga avgifter alls. Lånetiden för ett gratis internetlån är på 7 – 30 dagar och det största gratislånet ligger förnärvarande på 6000 kr.

 Går det att förlänga ett internetlån?

Ja, hos vissa långivare går det, oftast hos de långivare som erbjuder en maximal återbetalningstid på 30 dagar.

Comments are closed