Förlänga internetlån

De flesta internetlån har som bekant en mycket kortare löptid än vad vanliga privatlån har eftersom de är så små. Det är ju ingen mening att betala tillbaka på ett lån på några tusen kronor i flera år, det skulle bli onödigt dyrt. Om du ska ta ett litet internetlån får du oftast en löptid på 1 – 3 månader och om du tycker att det är för kort tid har du två alternativ:

  • Du letar upp en långivare som erbjuder en löptid på 1 – 12 månader även för små lån.
  • Du tar ett lån hos en långivare som ger dig en maximal löptid på 1 – 3 månader men kollar först att långivaren erbjuder förlängning av lånet, det finns många sådana att välja på. Du bör också kolla hur många gånger du får förlänga lånet, en del erbjuder bara en eller någon enstaka förlängning medan andra kan förlänga ditt lån hur många gånger som helst.

Så funkar det

  1. Om du väljer att förlänga ditt internetlån måste du göra det innan löptiden är slut.
  2. När du ska förlänga lånet kan du ofta fixa det själv, då är det bara att logga in på din långivares hemsida och skjuta fram förfallodatumet, men om de inte har den smidiga tjänsten måste du kontakta dem personligen.
  3. Du får betala en avgift/ränta för förlängningen.

Att tänka på

  • Det blir naturligtvis dyrare att förlänga ett internetlån än att betala tillbaka det som planerat. Räntan för ett sådant här lån är ju ganska hög eftersom lånet ska betalas tillbaka inom kort tid, så om du förlänger det blir det ganska kännbart.
  • Förläng aldrig gratis internetlån om det inte är absolut nödvändigt. Om du förlänger ett gratislån får du betala ränta även för den tid som skulle ha varit gratis.

Comments are closed