Privatlån

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet som vänder sig till privatpersoner och som är avsett för konsumtion. Om du tar ett privatlån så gör du det förmodligen för att köpa prylar, inredning, en resa, en bil eller något liknande. I stort sett kan du använda ett lån utan säkerhet till vad som helst eftersom långivaren sällan bryr sig om vad du använder privatlånet till. Här på internetlan.se har vi flera privatlån så därför tänkte vi här lite längre ner på denna sida titta lite närmare på vad ett privatlån innebär.

Lånebelopp och avbetalning

Ett vanligt privatlån brukar ha ett minimalt lånebelopp på 10 000 eller 20 000 och ett maximalt lånebelopp på 350 000 kr. Naturligtvis finns det lån utan säkerhet som har lägre lånelopp än så, både vanliga privatlån och smslån, men det är sällan lånebeloppet är högre.

Avbetalningstiden för ett vanligt privatlån brukar ligga på 1 – 12 år och du betalar av på lånet månadsvis. Om du tar ett smslån, som också är ett slags privatlån eftersom det inte kräver någon säkerhet, får du oftast en lånetid på 14 – 90 dagar beroende på smslånets storlek.

Lånekrav

För att få ta ett privatlån måste du normalt vara minst 18 eller 20 år, tjäna minst 100 000 – 220 000 kr/år och inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofogden. Om du tar ett mindre privatlån (sms lån) är lånekraven lägre, då behöver du inte ha någon fast inkomst, behöver sällan tjäna mer än 24 000 – 50 000 kr/år och det finns även långivare som kan bevilja smslån med betalningsanmärkningar.

Comments are closed